StrayLamb – Tapasztalatok egy autógyártónál

Nem mindennap adódik lehetősége egy fiatal fejlesztő csapatnak arra, hogy megmutassa fejlesztéseit, elképzeléseit egy multinacionális vállalatnak valamint, – és ezt bátran állíthatjuk -, gyümölcsöző munkakapcsolatot alakítson ki vele. Jöjjön az Ipar 4.0 és Irányításelmélet - Digitalizáció WorkShop StrayLamb módra!

IoT - Internet of Things

Saját gyártású BLE jeladóinkat megmutattuk már retail környezetben (Meglévő innováció új köntösben) és egy speciális logisztikai megoldás során (Trailer Yard Management rendszer), de itt nem állunk meg. Haladjunk szépen sorban: az IoT (Internet of Things) mára megkerülhetetlen témává nőtte ki magát, nem csak az otthonokban, hanem a jövőbe invesztáló ipari szereplőknél is. Az internetre kötött fizikai eszközök, járművek, a hozzájuk csatlakoztatott szenzorok, érzékelők, illetve a velük kommunikáló vállaltirányítási rendszerek eddig nem látott irányba mozdítják el a termelést, megváltoztatják az energiafelhasználást, valamint gyorsítják a folyamatokat – ahogy a fenti logisztikai példánk is mutatja, közel áll hozzánk ez a témakör.


A beugró

Megtiszteltetésként ért minket, amikor az egyik legnagyobb magyarországi autógyártó lehetőséget biztosított számunkra valódi környezetben prezentálni megoldásainkat, különböző demonstrációk formájában. Az első bemutatónk során a fő cél az volt, hogy megmutassuk a Bluetooth technológia létjogosultságát az ipari épületen belüli helymeghatározás során és egy adott területen történő mozgást igazán látványos, interaktív formában prezentáljuk. Fogtuk hát Bluetooth Low Energy jeladóinkat és biztonsági sisakokba helyeztük őket, a kobakokat pedig felmatricáztuk három szerepkörnek megfelelően: munkavállaló, raklap és targonca. Vevő egységeket helyeztünk ki a megfelelő helyekre, konfiguráltuk a szervert, a BLE jeladóinkat egyedileg azonosítottuk a szerepköröknek megfelelően és megkértük a bemutatón résztvevőket, hogy vegyék fel a sisakokat. A résztvevők beléptek az elszeparált területre és a korábban kihelyezett kivetítőkön 3D animáció segítségével valós időben megjelenítettük a mozgásukat a szerepköreiknek megfelelően.

A 3D-s kezelőfelület

A 2. demonstráció

A vizsgabeugrót követően jött az igazán éles helyzet: újraalkotni a beltéri logisztikai folyamatokat egy elkülönített területen és hasznos információkkal kiegészítve bemutatni egy működő rendszer előnyeit. Utunk így a beérkező áruk hangárjába vezetett, ahol kaptunk egy bemutató járművet, az úgynevezett „Plattenwagen”-t és rengeteg fémet, csak az izgalom fokozása képpen. Volt bennünk némi félsz, de bíztunk is a külön erre a célra kialakított UWB, BLE hibrid rendszerünkben: a cél pedig az volt, hogy megjelenítsük és értékeljük a jármű mozgását (sebességét is), illetve mindig tudjuk, hogy a rakomány hol helyezkedik el, valamint lezárt vagy nem engedélyezett területre érkezve küldjön riasztást a rendszerünk. Lényeg a lényeg, ez röviden annyit tesz, hogy egy fizikai biztonságtechnikai megoldáson kívül, optimalizálni tudjuk a gyárterületen, logisztikai csarnokokon áthaladó forgalmat, kiszűrjük a felesleges egységeket és ezzel párhuzamosan költségcsökkentő valamint hatékonyságnövelő opciókat kínálunk.

Plattenwagen a Beérkező áru hangárban

Sikeresen zárultak a bemutatóink, olyannyira, hogy azóta rendszeresen visszajárunk Digitalizáció és Irányításelmélet WorkShop-ok, illetve tréningek keretében megmutatni, mennyi lehetőség rejlik a gyártósorok és a logisztikai területek fejlesztésében, felokosításában.