StrayLamb - Meglévő innováció új köntösben

Megközelítőleg 2 éve velünk vannak, illetve egyre inkább magunk körül érezzük az IoT, a helyalapú szolgáltatások, a Big Data vívmányait, azonban csak elszigetelt, külön megoldások formájában fordultak elő. A StrayLamb Zrt. csapata egy merőben új és izgalmas koncepció megvalósításától reméli, hogy kilépve a startup státuszból, ezt követően az innováció is eszébe juthat az embereknek a cégről.

A StrayLamb csapatát érte az a megtiszteltetés, hogy a WestEnd City Center Bevásárlóközpontjának készíthesse el a mobilalkalmazását és az ehhez tartozó szoftveres platformot és az egész alapját biztosító egyedi hardveres infrastruktúrát. Margarita péntek nélkül is meglehetősen színes egyéniségek tarkítják az operatív munkában résztvevő csapatot, ebből kifolyólag szerettünk volna valami olyan egyedi funkcióval kiegészíteni az appot, amivel a közönség még nem találkozott. Adott volt az ötlet, hogy vigyünk GPS rendszerhez hasonló megoldást házon belülre. Özönlöttek az elképzelések, ötletek, lehetőségek mindenkitől - sokan szerették volna az (akkor még létező) Ubert, Facebookot és még kitudja hány népszerű alkalmazás funkcióit viszontlátni az alkalmazásban. Megrendelőnk és jómagunk is beértük annyival (első körben - a szerk.), hogy a felhasználó a zsebében érezhesse az info terminálok tartalmát, találja meg a keresett boltokat és hogy hová parkolt az autójával, természetesen az épületen belüli navigációs megoldásunk segítségével.

Megvalósítás

Az áruház közlekedőit és parkolóit egy egyedi jeladóhálózattal láttuk el, aminek a segítségével épületen belüli navigációt teszünk lehetővé okostelefon használata mellett. A több száz jeladó elkészítése rendkívül nagy munkát igényelt, ezeket az eszközöket (a szoftverfejlesztés mellett) mi gyártjuk le. Egyelőre nem jellemző hazánkban, de még Európában sem, hogy ehhez hasonló rendszert üzemeltetnének a bevásárló központok: egyet tehát nyugodt szívvel kijelenthetünk - nagy fába vágtuk a fejszénket.

Így néz ki eredeti állapotában a jeladónk

... és vannak nehéz pillanatok is

Jeladók

A szoros ütemterv miatt az irodai munka után átöltöztünk "játszósba" és a makkoscipőt a munkavédelmi bakancsra váltottuk. Székesfehérvárról tehát irány Budapest: szerelni éjszakába nyúlóan. Sok próbálkozást, tesztelést és természetesen kudarcot követően jeladóink készen álltak arra, hogy gyufásdoboznyi tokban elfoglalják helyüket a bevásárlóközpont falain.

A belső navigáció éles bevetésen

Funkciók és tervek

Az alkalmazás fő funkciója tehát, hogy megtaláljuk a számunkra érdekes dolgokat a WestEnd-ben, legyen az egy bolt, étterem, a közös programjaink helyszíne, ruha, ékszer stb., valahogy úgy, ahogy a mellékelt ábra is mutatja. Egy azonban már most biztos: a fejlesztés és a munka nem áll, sokat kell finomítanunk a rendszeren, és természetesen szeretnénk több funkciót, játékot belecsempészni az alkalmazásba, illetve pontosítanánk a helymeghatározáson is. A következő időszakban ezen fogunk dolgozni. Ha szívesen olvasnál még a projektjeinkről, dobj nekünk egy like-ot és próbáld ki az alkalmazást, ugyanis most Sziget napijegyet is nyerhetsz vele!

Üdv: StrayLamb csapat

Get it on Google Play