StrayLamb - Megvalósult ipari megoldásaink I.

Előző posztunkban (Meglévő innováció új köntösben) a bevásárlóközpontokban használható megoldásunkról adtunk egy átfogóbb képet a fejlesztéstől egészen a jövőbeni tervekig, jelenlegi bejegyzésünkben az iparban használható épületen belüli helymeghatározásra fókuszálunk. A témakört egy meglévő projektünkön keresztül prezentáljuk.Megvalósítás

Hol volt, hol nem...egy igazán nagy logisztikai központ keresett megoldást arra, hogy a területükön belül áthaladó kamionforgalamat digitálisan – és ami még fontosabb -, egyszerűen átláthassák, annak érdekében, hogy megkönnyítsék a diszpécserek munkáját, segítsék a sofőrök útbaigazitását az egyes beállókra és tudjanak előre tervezni annak érdekében, hogy a pakolásra fordított időt minimalizálják. Szerencsére megkaptuk a lehetőséget, hogy a helyszínen egy pilotként bemutathassuk a StrayLamb rendszerét. A terület több csarnokból áll, amik több beállóval rendelkeznek. Ennek átlátása érdekében született az igény a teljes projekt kivitelezésére.

Folyamat leírás

A folyamat nagyjából úgy néz ki, hogy a beérkező járművek kapnak egy StrayLamb jeladót, melyet a műszerfalakra lehet tenni. Az irodában egy 3D-s digitális kezelőfelületen pedig real-time láthatók a házon belüli folyamatok. Visszakövethetők a már megtörtént események, miközben vizsgálhatjuk a beállók foglaltságát, időbeli terheltségét, ezen adatokat összegyűjtve pedig automatizálni tudjuk a helyek kiosztását, a kamionok és az áru lepakolás, feltöltés folyamatát – mint jövőbeni továbbfejlesztési irány. Az adatok (például szállító járművek, göngyölegek poziciója) exportálhatók különböző válallatirányítási szoftverekbe, így például a készletnyilvántartás és a számlázás is automatizáltá tehető, miközben bármikor láthatjuk egy-egy jeladóhoz rendelt eszköz vagy termék tényleges helyét a térben.

A munkafolyamatokat segítő szoftverünk

Update:

Hogy ne csak információ keletkezzen a jeladók helyzetét illetően, hanem a sofőrök is kapjanak visszajelzéseket, tettünk egy e-papír alapú kijelzőt a beacon-re.

Saját gyártású E-ink kijelzőnk terve