Smart Location Management rendszer

Megmunkáló gépek és munkaállomások jelenlét érzékelése a hatékonyabb termelés és biztonságosabb munkavégzés érdekében

A Straylamb csapata főként olyan megoldásokat és alkalmazásokat fejleszt az ipari (és logisztikai) szereplők számára, amelyek segítségével – akár csak egy kiragadott szegmens, munkafolyamat, munkaterület felokosításával – az adott ügyfél ERP rendszerével összekapcsolva a mindennapi munkát hatékonyabbá, eredményesebbé és valós időben követhetővé teszi partnerei számára.


Bluetooth Low Energy használata az iparban


A Straylamb Zrt. Smart Location Management fejlesztése az általunk gyártott egyedileg azonosított BLE (Bluetooth Low Energy) jeladók és az adatáramlást biztosító olvasó- és központi egységek segítségével épületen belüli helymeghatározásra épülve segít a munkaállomásokhoz, munkaterületekhez kapcsolódó jelenlét érzékelésben, aktuális kihasználtság (terheltségi, mozgás- és időadatok) megállapításában és a tevékenység még biztonságosabbá (naplózás, akár offline is) tételében, könnyen áttekinthető, mégis látványos vizualizációval.

DEMO vizualizáció

Amennyiben a helymeghatározáshoz beltérben Bluetooth Low Energy (BLE) technológiára épülő rendszer nem használható, úgy a Straylamb megvizsgálja az RFID alkalmazhatóságát is, de van eset amikor a BLE megoldás lényegesen jobban megfelelhet adott ügyfél által támasztott műszaki és pénzügyi igényeknek – tapasztalataink alapján a BLE rendszerre építhető kiegészítő funkciók és a bővíthetőség önmagában ösztönzőbbé teszik a Bluetooth technológia használatát.

A fenti Smart Location Management fejlesztésünket 2017. őszén volt lehetőségünk demonstrálni élesben is a hazai ipari szegmens egyik prominens szereplőjének, eredményeit tekintve ügyfelünk megelégedésére.

A Smart Location Management rendszer előnyei:


  • Növekvő hatékonyságot és biztonságot eredményez
  • Csökkennek a költségek
  • Time Management támogatást biztosít
  • Valós idejű helymeghatározást biztosít
  • A munkaállomás kihasználtsága javul
  • Az információ áramlás könnyebb és gyorsabb
  • Lehetőséget biztosít a papír alapú adminisztráció fokozatos elhagyására